Tosyalı Holding 2016’ya yeni ve dev yatırım kararıyla giriyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bugüne kadar ülkemizde hiç üretilmeyen “boyuna dikişli LSAW boru” üretimi için yatırıma hazırlanan holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Böylece ülkemizde üretilemeyen boru kalmayacak” diyor. 

Türkiye’nin global demir-çelik üreticisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Tosyalı Holding, ithalatı ikame edecek yeni ve dev bir yatırıma hazırlandığını açıkladı. Bugüne kadar ülkemizde hiç üretilmeyen “boyuna dikişli LSAW boru” üretimi için yatırım kararı alan ve Sanayi Bakanlığı ile ön görüşmeleri tamamlayan holding, bu konuda dünyadaki sayılı üreticiden biri olacak.

Et kalınlığı 40mm ve 60 inch çapa kadar boyuna dikişli LSAW boru için 2016’da başlayacak yatırımın sadece 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Bu güne kadar petrol ve gaz hatlarında da kullanılan ve Türkiye’nin bu güne kadar Türkiye’nin ithal ettiği, yatırım tamamlandığında tesis, yıllık 500 bin ton kapasiteyle çalışacak.

fuat tosyali (2)

PETROL VE GAZ HATLARINDA DA KULLANILACAK

İlk olarak TANAP’ta ortaya çıkan LSAW boru ihtiyacının özellikle petrol ve gaz hatlarında önemli olduğunun altını çizen Tosyalı, “Türkiye’nin bu tür enerji projelerinde dışa bağımlılığını ortadan kaldıracağız” diye vurguluyor. Yüzde 100 Tosçelik Spiral Boru Üretim Sanayi AŞ tarafından yapılacak bu yeni yatırımla hedef, 2017’de boruları sevk eder hale gelmek.

Yatırım kararıyla ilgili açıklama yapan Fuat Tosyalı şunları söyledi: “Bir sanayi yatırımcısı olarak sorumluluklarımızı yerine getiriyor ve Türkiye’nin ihtiyacı olan tüm katma değerli ürünleri ülkemiz sınırları içinde üretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda 2015’in başında Japonya’nın lider şirketi Toyo Kohan ile temellerini attığımız Tosyalı Toyo AŞ yatırımı, ülkemizin katma değerli ürünlerde dışa bağımlılığının kaldırılması açısından büyük önem taşıyor. Şimdi LSAW boru ihtiyacı için planladığımız bu yeni yatırımla birlikte Türkiye’de üretilemeyecek hiç bir boru kalmayacak. Denizin altından da, dağların tepelerinde de geçecek boruları üreteceğiz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.