Son dakika haberi bulunmamaktadır.   Antakya OSB    İskenderun OSB    Künye    Linkler    Osmaniye OSB    Ö.Telefonlar  
EKOGÜNDEM
Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

Kent kültürüyle peyzaj birlikte yol alıyor

Bugüne kadar binlerce kişiyi konut sahibi yapan İşadamı Ali Tekten, konutların çevresinde modern yaşam alanları oluşturma gayretinde olduğunu ifade etti.

Kategori  Kategori : Gündem
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Tarih  Tarih : 10 Mart 2010, 14:06

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Önceleri ‘nohut oda, bakla sopa’ mantığıyla hareket ederek ‘başımı sokacak bir evim olsun’ mantığı ile hareket eden insanlar, günümüzde çevre düzenlemesi yapılan, sosyal tesisleri olan siteleri tercih ediyorlar.
 
Kent kültürü ve sosyal gelişmişlikle birlikte paralel gelişim gösteren kentleşmede peyzaj mimari önemli ölçüde yer alıyor. Konuyla ilgili olarak Ekogündem Gazetesi’ne bilgi veren
Tekten İnşaat işletmecisi Ali tekten, gelişen teknoloji ve iyileşen yaşam koşullarının konut taleplerine de yansıdığını belirterek toplumun yüksek kalitedeki peyzajları sevmek ve peyzajların gelişmesine katkı sunduğunu belirtti ve  “Artık bizler konut ve site tasarımı yaparken konutların çevre düzenlemesine önem veriyoruz” dedi. İnsanların bireysel ve sosyal refahlarının artması peyzaj mimarinin de gelişmesine katkı sunduğuna işaret eden işadamı Ali Tekten, “Artık insanlar iş stresini evine taşımak istemiyor. İstiyor ki evine gittiğinde, konutun yakınındaki spor tesislerinde spor yapsın, yanı başında bulunan alışveriş merkezinde alışverişini yapsın. Çocuğunu servis tutmadan kreşe, anaokuluna göndersin istiyor insanlar” diye konuştu.
 
“Fuarları takip ediyoruz”
Kendi alanımızla ilgili sektördeki gelişmeleri fuarlara giderek takip ettiklerine dikkat çeken işadamı Ali Tekten, Gelişim hastanesi’nin yakınında inşa ettiği Gelişim Sitesi’nde peyzaja önem verdiklerini belirterek, parklar, su değirmenleri ile süsleyeceklerini söyledi. Değirmen’in insan emeğini, geçmişe özlemi simgelediğini belirten Tekten, sitenin adının da Değirmen olarak kullanılacağının kaydetti. Tekten İnşaat Şirketi’nin kuruluşundan bu yana firma adına bir logoyu benimseyemediğine işaret eden firya sahibi Ali Tekten, “bundan sonra da şirketimizin logosunu değirmen olarak kullanacağız” dedi.
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Gündem

En Çok Okunan Haberler

Döviz

  Döviz Alış Satış
  Dolar 1.5033 1.5106
  Euro 1.9179 1.9272
Erol AYGEN

Erol AYGEN
AİLE İÇİ EĞİTİM ÜZERİNE
A. VURAL CENGİZ

A. VURAL CENGİZ
Nobel ve Obama...

GALERİ

ANKET

Referandum'da nasıl oy verecek siniz?



Tüm Anketler

Hava Durumu



RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi