Opel Hatay Bölge Bayi Anıl Otomotiv yetkilisi Abacı, Türkiye’nin en çok satan otomobil markası olduğunu kaydetti. Anıl Abacı, henüz 2008 yılına girmedikleri halde Sedan 2008 modellerine sahip olmak için birçok müşterinin sırada beklediğini kaydeden Opel Hatay Bölge Bayi Anıl Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı A.Anıl Abacı, otomobilleri daha yakından görmek isteyenler için teşhir edildiğini belirtti.
Opel Hatay Bölge Bayi Anıl Otomotiv, etkileyici tasarımı ile orta sınıfta tercih edilen popüler modeller arasında yer alan Astra Sedan, dış ve iç görünümünde yapılan yeniliklerle daha cazip hale getirilen Yeni Opel Astra Sedan’ın dinamik Opel Astra hatchback modelini İskenderun’da tanıttı. Astra Sedan’ı tanıtan Opel Hatay Bölge Bayi Anıl Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı A.Anıl Abacı, Opel’in otomotiv sektöründe Türkiye’nin en çok satan otomobil unvanı markası olduğunu söyledi.“Son olarak 2004 yılında ürettiği HB modeli ile HB segmentinde yüzde 25 Pazar payı ile Türkiye’de en çok satan otomobil unvanına sahip oldu” diyen Anıl Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı A.Anıl Abacı, Astra ile birlikte Opel’in otomotiv pazarında en önemli silahı haline geldiğini ifade etti. Türkiye’de Sedan’a büyük ilgi duyulduğuna dikkat çekerek, Astra Avrupa ile aynı anda ön satış programı ile satışa sunulduğunu belirten Anıl Otomotiv Genel müdür Yardımcısı Abacı,Sedan’ın Astra grubunda yeni lider olacağına dikkat çekti. Abacı “Gerek donanımı, gerek dizaynı ve gerekse özellikleri ile sınıfında lider olacaktır” dedi. Satışa sunulan Astra Sedan’ın en düşük fiyatı 34.300 YTL den satışa sunan Anıl otomotiv ayrıca Antara ismindeki yeni JİP versiyonunuda 95.000 YTL den satışa sundu.
Anıl Otomotiv’in profili
Anıl Otomotiv’in kurucusu Sn. Şekip Abacı, 1953 yılında Samandağ'ında doğdu. İlk ticari hayatına 1975 yılında kurduğu ABACILAR Kollektif Şirketi, Şekip ABACI ve ortakları unvanlı oto pazarlama ve ticaret işi ile başladı. 1983 yılına kadar bu şirkette devam ettikten sonra 1984 yılında Anıl Ticaret unvanlı kendi işyerini yine aynı iş konusu üzerine Muammer Aksoy Caddesi (E -5 üzerinde) numara 82’deki yerlerinde Otomobil Tic. Satış Pazarlama ve Peugeot, Daihatsu ve Wolksvagen HATAY bölge bayiliklerini 25.12.1992 tarihine kadar sürdürdü.25.12.1992'de OPEL bayiliğini almış ve aynı tarihte şimdiki şirketi olan Anıl Otomotiv Tic. San. ve Paz. Ltd. Şti.yi eşi ve oğlu Anıl'ın ortaklığı ile kurdu. Bugün 500.000.000.000 TL. Sermayesi olan bu şirketin yanı sıra sigorta sektöründe faaliyet gösteren Anıl Sigorta Aracılık unvanlı kardeş şirket ve ayrıca P.M. SA İSKENDERUN bölge distiribitörlüğünü (sigara ürünleri) de yürütüyor. Anıl Otomotiv, 30 yıllık otomotiv deneyimi ve zengin bilgi birikimi ve geniş vizyonu ile şirketlerin başarısında ve gelişiminde önemli rol oynamaya devam etmektedir.